SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Luleå Simsällskap
Välkommen till

Barncrawl

Första steget att börja träna simning efter att lärt sig simma är att delta i någon av våra Crawlgrupper. Här utvecklare vi framför allt bröstsim och crawl.

 

För att börja i en Crawlgrupp bör barnet klarat simborgarmärket och ha god vattenvana och vara trygg i vattnet. Detta säkerställer ett bra horisontalt vattenläge som gör det enklare att ta till sig crawltekniken.

 

Våra nivåer är: Brons, Silver, Guld

 

Crawl Brons är första gruppen i crawl-grupperna. Här lägger vi mer fokus på simningens teknik och övar ryggsim, bröstsim och crawl.

Vi övar strömlinjeformen - streamline 

I Brons utvecklar vi orken i simningen. 

Introducerar fjärilsimmet med kickar. 

 

Crawl Silver är andra gruppen hit kommer man när man övat färdigheterna i brons. Vi fortsätter med fokus på rätt teknik i simningen. Vi varierar simpassen mellan bröstsim, crawl och tävlings ryggsim. Fortsatt fokus ligger på rätt kroppshållning i vattnet som ger rätt förutsättningar för bättre teknik.

Introducerar tävlingsmoment i större omfattning med vändningar och starter. 

Introducerar fjärilsimmet i större omfattning. 

 

I crawl guld blir simträningen mer fokuserad som simträning ser ut i högre grupper för att lära sig och vänja sig. Simningen sker i serier och simpassen är upp mot 1000 m totalt.

Bokning barncrawl
2021-07-29 11:50

Alla barn bokar vi in manuellt när vi ser att dom är mogna efter simskolan. Är ni nya medlemmar och ej gått LSS simskola så mailar ni ang anmälan till oss på:

lss.hemsida@gmail.com

 

 

Mvh LSS

 
Våra sponsorer