SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Luleå Simsällskap
Välkommen till
Para Simskola

Para Simskola

Här lär vi barnen med funktionshinder att simma. Nivåerna är de samma som för vår andra simskola och följer därmed Simförbundets riktlinjer för Simlinjen.

En skillnad är att vår pedagogik är anpassad för barn och ungdomar med funktionshinder.


Baddaren

Baddaren är den grupp man börjar i och vi ser helst att barnen ska ha fyllt 4 år och bottnar i lilla bassängen. I denna grupp tränar vi på att doppa huvudet, hoppa från kanten, flyta och att ta sig fram i vattnet. Genom mycket lek och vattenvaneövningar är det meningen att barnet skall känna sig tryggt i vattnet.

Undervisningen sker på den grunda delen i stora bassängen. Varje barn ska ha med sig en medhjälpare i vattnet. Vi använder inga flythjälpmedel. Lektionen är 60 min lång, var av de sista 15 min är fri lek.


Sköldpaddan

Sköldpaddan är för de barn som klarat simmärkena Baddaren Blå och Gul. Här utökar vi våra kunskaper att flyta på rygg och ta sig fram i vattnet på rygg och mage, hantera kroppen i vattnet och lära sig hämta saker på botten. Vi lär oss även grunderna i framförallt ryggcrawl och crawl för att sedan försöka ta oss fram i vattnet 10m eller mer i vattnet. Leken är fortfarande en viktig del i undervisningen. 

Målsättningen är att barnet ska känna sig helt tryggt på grunt vatten. Undervisningen sker på den grunda delen i stora bassängen och varje barn ska ha en medhjälpare i vattnet. Lektionen är 60 min lång, var av de sista 15 min är fri lek.

Undervisningen sker i huvudsak i den lilla undervisningsbassängen, lektionen är 35 min lång


Pingvinen

Pingvinen är för de barn som klarat simmärkena Sköldpaddan och Pingvinen Silver. Här utökar vi våra kunskaper att hantera koppen på djupt vatten och barnen får fortsätta att träna på de olika simsätten, främst ryggcrawl och crawl men även fjäril och bröstsim för de som klarar av det. Vi tränar för att kunna ta oss fram i vattnet 10m eller mer på djupt vatten. Vi träna att hoppa från kanten på djupt vatten.

Målsättningen är att barnet ska känna sig helt tryggt både på både grunt och djupt vatten. Simmärkena vi har som mål i denna grupp är Pingvinen Guld, de olika Simsättsmärkena samt Silverfisken.

Undervisningen sker i den stora bassängen på både grunda och djupa delen. Varje barn ska ha medhjälpare med sig i vattnet. Lektionen är 60 min lång, var av de sista 15 min är fri lek.


Fisken

Fisken är för de barn som har klarat simmärket Pingvinen Guld. Barnet ges här möjlighet att träna vidare på sin simning att klara sig självständigt och bygga upp en säkerhet i vattnet, barnet får även träna mer på de olika simsätten och att dyka från kanten på djupt vatten.

Målsättningen är att barnet ska känna sig helt tryggt på djupt vatten och lärt sig dyka i. Simmärkena vi har som mål i denna grupp är Guldfisken, Järnmärket och de fyra olika Simsättsmärkena.

Undervisningen sker i den stora bassängen. Vid behov har barnet en medhjälpare i vattnet. Lektionen är 60 min lång, var av de sista 15 min är fri lek.


Hajen

Hajen är för de barn som har klarat simmärket Guldfisken. Barnet ges här möjlighet att träna vidare på sin simning och säkerheten i vattnet.

Målsättningen i denna grupp är att barnen ska bli simkunniga, det vill säga kunna falla i vattnet, få huvudet under, och efter att åter tagit sig till ytan simma 200m på djupt vatten, varav 50m ryggsim. Simmärkena vi har som mål i denna grupp är Brons-, Silver- och Guldhajen samt Bronsmärket och Simborgarmärket.

Undervisningen sker i den stora undervisningsbassängen. Lektionen är 60min lång, var av de sista 15 min är fri lek.


 
Våra sponsorer