SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Luleå Simsällskap
Välkommen till

Vanliga frågor och svar – Simskolan
 
         Publicera    AvgränsareRedigera stycke
 

När får mitt barn börja i simskolan?

Från och med året barnet fyller 4 år och bottnar i bassängen. I lilla bassängen är det 0,8 m djupt och vattnet är ca 30 grader.

 

Vad kostar det?

LSS simskola kostar 1150 kr för 11 tillfällen. 1 uppnått simmärke ingår i kursavgiften. Medlemsavgiften tillkommer med 150 kr/person och kalenderår.

 

Vilka tider finns?

Se information på vår hemsida www.lulesim.nu under Simskola.

 

Hur anmäler jag mitt barn till simskolan?

På vår hemsida www.lulesim.nu under rubriken "Bokning" kan du se de aktiviteter som för närvarande är öppna för bokning. 

 

Varför kan jag inte anmäla till önskad grupp?

Om gruppen du önskar boka har noll platser kvar kan denna inte bokas. För att undvika att ni blir utan plats rekommenderar vi då att välja en annan tid riktat till samma nivå och ålder. Det går också att välja sk.prenumeration. Detta innebär att det skickas ett mail om det blir någon plats ledig och då är det först till kvarn som kan anmäla. 

 

Vad betyder siffran bakom respektive grupp?

Siffran bakom respektive grupp, exempelvis: "Baddaren 1" betyder inget utan är endast till för oss som jobbar administrativt så vi kan skilja grupperna emellan.

 

Bekräftelse på bokning

När du bokar en kurs skickas alltid en bekräftelse via e-post till dig. Det är därför ytterst viktigt att du anger en korrekt e-postadress vid anmälan! Även fakturan (om man valt detta betalningssätt) skickas ut via e-post i samma stund som du gjort anmälan. Se våra Allmänna villkor.

 

När ska avgiften vara betald?

Betalning sker direkt med kort vid bokning och bekräftar därmed platsen. Vill man få längre betalningsfrist går det att välja faktura med betalning inom 14 dagar eller delbetalning, båda mot en extra avgift. Fakturan skickas ut i samma stund som du gjort anmälan. Se våra Allmänna villkor.

 

Om man ångrar sig?

Anmälan är bindande när ni bokar in platsen och väljer betalsätt. Alla avbokningar eller önskemål om byten skall ske via e-post till  lss.hemsida@gmail.com  och är giltiga först när ni fått en bekräftelse på att vi mottagit mailet.

  • Plats som bokats och avbokas via e-post senare än 7 dagar innan kursstart debiteras med 250:-. Krediteringsavgift från bank tillkommer.  
  • Avhopp av kurs och meddelande via e-post efter första erbjudna kurstillfället debiteras med halv kursavgift samt medlemsavgift i förekommande fall. Krediteringsavgift från bank tillkommer.   
  • Avhopp av kurs och meddelande via e-post efter andra erbjudna kurstillfället debiteras med hel kursavgift samt medlemsavgift i förekommande fall. 
  • Vid avbokning pga sjukdom/skada där läkarintyg kan uppvisas återbetalas den del av kursavgiften som motsvarar de missade tillfällena minus medlemsavgift. Krediteringsavgift från bank tillkommer. 

 

Hur lång är en lektion?

Lektionerna är 30-45 minuter beroende på grupp.

 

Hur stora är barngrupperna och hur många ledare/grupp?

Vi har max 6 barn/ledare i simskolan. Varje grupp består vanligtvis av 4-12 barn. Med reservation för dubbelbokningar.

 

Vad är pyjamasparty?

Det åttonde tillfället har barnen klädsim med flytväst. LSS har några flytvästar att låna ut så det är bra att ni tar med egna flytvästar.

 

Vad behöver vi ta med oss?

Vi rekommenderar baddräkt eller badbyxor. Simning handlar mycket om känsla och förmåga att ta sig fram, utan att skapa alltför stort vattenmotstånd. Det är därför olämpligt att ha shorts eller bikini (tvådelad baddräkt går bra, då den sitter fast på kroppen). Det underlättar om barnet använder badmössa eller har väl uppsatt hår, så att det inte fastnar i simdynor eller hamnar i ansiktet när vi simmar.

 

Simglasögon?

I Baddaren behöver barnen inte ha simglasögon.

 

Var byter vi om?

I de vanliga omklädningsrummen. Kom ihåg att duscha innan lektionen och att ta med hänglås för att kunna låsa in barnets kläder och skor. 

 

Vad händer i bassängen?

Varje grupp har ungefär 30-45 minuter i bassängen per lektion. Varje nivå i simskolan har sin egen planering som bygger på de delmål som är uppsatta för respektive nivå. På simskolesidan finns information om förkunskaper och mål för de olika nivåerna.

 

Vad gör föräldrarna under tiden?

Föräldrar/vårdnadshavare är välkomna på bassängkanten vid första och sista tillfället, men bör vid övriga tillfällen befinna sig utom synhåll för barnet, som då lättare behåller sin koncentration. Det är oerhört viktigt att en vuxen möter upp barnet vid aktuell bassäng när lektionen är slut, av säkerhetsskäl.

 

Om barnet blir sjukt?

Stanna hemma! Kom tillbaka först när barnet är helt friskt. Om barnet är frånvarande en gång, behöver du inte meddela detta, men det går att anmäla i appen om man kommer eller ej, men rör det sig om flera gånger i rad, är vi tacksamma om du skickar ett mail till lss.hemsida@gmail.com

 

Får vi ta igen simlektioner om barnet varit sjukt/ bortrest?

Nej, tyvärr. Våra grupper är väldigt fulla och därför kan vi inte garantera alla barn som har varit sjuka får ta igen en lektion (undantag gäller naturligtvis vid allvarligare sjukdomar, eller t.ex. ett brutet ben).

 

Vad händer under avslutningen?

Barnen kommer ha en lite kortare lektion i vattnet, de bjuds sedan på glass och de får sina diplom. 

 

Hur vet vi att det är dags att gå vidare till nästa nivå?

När ledarna ser att barnet har tillräckliga färdigheter meddelas föräldrarna/vårdnadshavarna. I medlemsappen kan ni följa ert bars utveckling och se vilken nästa rekommenderade grupp är när ni loggar in för att anmäla inför nästa omgång. Det går att byta grupp när som helst under terminen. Observera att det inte alltid är möjligt att få behålla samma dag och tid då barnet ska byta till nästa nivå under kursens gång.

 

 
 
Våra sponsorer