SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Luleå Simsällskap
Välkommen till

Pingvinen Guld

Pingvinen Guld är för de barn som klarat simmärkena Baddaren Grön, Baddaren Blå, Baddaren Gul, Sköldpaddan, Bläckfisken och Pingvinen Silver, samt är redo att vistas i stora bassängen utan flythjälpmedel.

I denna grupp utökar vi våra kunskaper i vattnet och målsättningen är att barnet ska känna sig trygg på djupt vatten. Barnet ska kunna hoppa ner i vattnet från bassängens kant på djupa delen i stora bassängen. Vi fortsätter att träna på grunderna i de fyra olika simsätten för att sedan försöka simma 10 meter i magläge och 10 meter i ryggläge och flyta 10 sekunder eller mer, på djupt vatten. Leken är en viktig del i undervisningen. Barnet övar att vistas i vatten med kläder och livräddningsväst.


De simmärken vi har som mål är:

Pingvinen Guld: Barnet ska hoppa från kant, flyta minst 10 sekunder och simma 10 meter valfritt simsätt i magläge, samt simma 10 meter i ryggläge på djupt vatten.

Simsättsmärkena Fjärilsim/Ryggsim/Bröstsim/Crawl: Barnet kan simma 10 meter i simsättet.

Undervisningen sker i den stora undervisningsbassängen, lektionen är 35 min lång.

 
Våra sponsorer