SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Luleå Simsällskap
Välkommen till

Hajen Guld

Hajen är för de barn som har klarat simmärket Guldfisken.

I denna grupp utökar vi våra kunskaper i vattnet och målsättningen är att barnet ska vara simkunnig. Barnet ska kunna starta från startpall i alla fyra simsätt, inklusive uppgång och simma 3 simtag. Vi fortsätter att träna på grunderna i de fyra olika simsätten för att kunna simma 200 meter valfritt simsätt varav 50 meter i ryggläge. Barnet ska kunna rotera från magläge till ryggläge utan att röra botten. Vi tränar för att barnet ska kunna göra frånskjut under vatten, att glida 3 sekunder och därpå följa upp med 3 kickar, i magläge och ryggläge. Leken är en viktig del i undervisningen. Barnet övar klädsim och att kunna hjälpa en nödställd med förlängda armen och har kunskap om punkterna 1-3 i bad- och båtvett.

De simmärken vi har som mål är:

 

 

Hajen Guld: 200 meter varav 50 meter i ryggläge, hoppa eller dyka från 1 m, kunna hjälpa en nödställd med förlängda armen, kunskap om punkterna 1-3 i bad- och båtvett, 25 m klädsim, simma 12,5 m i magläge, rotation, 12,5 m i ryggläge.

Simsättsmärkena Fjärilsim/Ryggsim/Bröstsim/Crawl: Barnet kan simma 10 meter i samtliga simsätt.

Undervisningen sker i den stora undervisningsbassängen, lektionen är 40 min lång.

Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer